Субота, 04.05.2024, 01:40
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Волонтерська діяльність учнівської молоді
12:41
Волонтерська діяльність учнівської молоді

Волонтерська діяльність учнівської молоді

 

         Науковці зазначають, що наявність великої кількості людських потреб і способів відчуття призводить до існування різноманітних оцінок оточуючого: те, що для однієї людини  більш значиме, для іншої – менш або й зовсім ніяке.

         Вчинки людей мають певну моральність, тому що вони впливають на громадське життя, зачіпають інтереси людей.

         Організація волонтерської діяльності учнівської молоді району спрямована на виконання ідей видатного педагога О.А. Захаренка «Поспішайте робити добро людям».

         Волонтерська діяльність у загальноосвітніх навчальних закладах будується згідно з Декларацією прав людини і Міжнародною Конвенцією про права дитини, у співпраці з місцевими ветеранськими організаціями. Юнь розуміє, що волонтерство – це добровільний вибір, що визначається особистими поглядами та позиціями.

         Сьогодні у 30-ти закладах освіти району діють волонтерські (тимурівські) загони, де об’єднано дітей як за віковими так, і різновіковими категоріями.

         Добре працюють учнівські загони милосердя у Бубнівсько-Слобідському, Синьооківському, Софіївському, Гладківщинському, Богуславецькому навчально-виховних комплексах, у Гельмязівській, Вознесенській, Чапаєвській, Зорівській загальноосвітніх школах. Діти беруть активну участь в акціях «Як ти живеш, ветеране?», «Молодь - ветеранам», «Добрі справи», операціях «Повір у себе», «Ветеран живе поруч», «З добрим ранком, ветеране!», конкурсах «Листівка ветерану». Щорічно до Дня людей похилого віку проводиться тиждень милосердя.

         Учнівські волонтерські загони надають допомогу в соціально-побутовому обслуговуванні прстарілих громадян, в першу чергу, інвалідам, ветеранам Великої Вітчизняної війни та праці. Співпраця із соціальними працівниками села сприяє наданню допомоги людям, які її потребують на даний момент.

         Отже, волонтерська діяльність учнівської молоді сприяє вихованню в молоді  поваги до людей похилого віку, працелюбності, безкорисливості, доброти.

 

Переглядів: 776 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz