Четвер, 18.04.2024, 05:20
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Квітень » 23 » Виїзний обласний семінар-практикум у Гельмязывському РБДЮТ
09:35
Виїзний обласний семінар-практикум у Гельмязывському РБДЮТ
16 квітня 2013 року на базі Золотоніського районного будинку дитячої та юнацької творчості (с. Гельмязів) відбувся виїзний обласний семінар-практикум для директорів позашкільних закладів Черкаської області на тему: «Роль позашкільного закладу у формуванні лідерських якостей шкільної молоді та вихованні нової суспільно-політичної еліти України», метою якого була презентація сучасних методик виховання школярів.

У роботі семінару взяли участь 30 працівників позашкільних  закладів  Черкаської області: директори ПНЗ, методисти, керівники гуртків, а також начальник відділу освіти Золотоніської РДА Лариса Іванівна  Глоба, методист РМК Валентина Василівна Денисенко, педагоги-організатори знз району, лідерські активи Коробівського НВК, Новодмитрівської ЗОШ, Гельмязівської ЗОШ, Пальмірської ЗОШ, Бубнівсько-Слобідського НВК, працівники та хореографічний колектив Гельмязівської дитячої музичної школи, кореспондент газети «Вісник Золотоніщини» Алевтина Недемська.


Про роль ПНЗ   у створенні системи роботи у закладах освіти з виховання учнівського лідерського активу як майбутньої суспільно - політичної еліти України наголосилa у вступній частині семінару Валентина Семенівна Кудін, координатор семінару-практикуму, завідувачка лабораторії з виховної роботи, методист з позашкільної освіти Черкаського ОІПОПП, Лариса Іванівна Глоба- начальник відділу освіти Золотоніської РДА.


Перед учасниками семінару постали завдання:

1.Презентувати технології розвитку особистості, здатної розуміти найважливіші принципи діяльності лідера.

2.Отримати навички упровадження нових методик розвитку учнівського самоврядування у навчально-виховний процес,  як умови для виховання нової суспільно-політичної еліти України.

На прозі закладу  делегацію позашкільників зустрів шквал побажань щасливої долі, плідної роботи, шалених успіхів від зразкового фольклорного ансамблю «Кропивнянчик» (художній керівник, педагог-організатор Любов Пономаренко).


У вестибюлі закладу на гостей чекала виставка дитячих робіт із числа гуртківців Золотоніського РБДЮТ, серед яких були роботи зразкового гуртка бісероплетіння Золотоніського РБДЮТ (керівник Валентина Воропай) та із числа гуртківців Центру технічної творчості (с. Піщана).


Із сучасними  тенденціями розвитку лідерського руху  на Золотоніщині,  новими методиками та технологіями, які впроваджуються в роботу педагогами-організаторами району познайомила Валентина Василівна Денисенко, методист РМК з питань позашкільної роботи.


Практичну частину семінару креативно розпочали «Коробівські джентльмени», лідерський актив Коробівського НВК.

У практичній  частині  семінару Лариса  Володимирівна Редька, директор Золотоніського РБДЮТ, голова СДЮОЗ «Дивосвіт», застосувала інтерактивну вправу-гру «Вікіпедія»,  метою якої було «занурення» у тему семінару-практикуму.


Методика шести капелюхів де Боно, яку застосувала Лариса Володимирівна, дозволила  працівникам позашкільних закладів області отримати  навички  паралельного  мислення, що дасть змогу швидко і продуктивно знаходити рішення у проблемних ситуаціях  професійної діяльності та ефективно планувати роботу.


Упродовж семінару працювала «інформаційна трибуна лідера», доповідачі якої цікаво і змістовно познайомили із результатами проектної діяльності в районі та в запропонованих закладах. Так, учениця 11 класу Піщанської ЗОШ Мичка Анастасія, довела, що лідерський актив Золотоніського району з числа учнів знз – це надійна зміна державним посадовцям  найвищого рангу. Мультимедійна презентація результатів роботи проекту «Сьогодні Лідер – завтра Президент»  наочно це  довела.


У Новодмитрівській ЗОШ піклуються про виховання шляхетних  українок. Для цього шкільною дитячою організацією спільно з Українським дитячим фондом, районною державною адміністрацією було реалізовано проект «Школа шляхетних українок» в рамках районного «Світ, у якому я живу».  Випускниця цієї школи, учениця 11 класу Тесленко Неля, познайомила із особливостями навчання в ній.


У Пальмірській ЗОШ піклуються про виховання майбутніх справжніх чоловіків, реалізувавши проект «Чоловік. Батько. Господар.». Незвичайно, оригінально, віршовано представили результати його випускники Моторний Владислав та Омельян Віталій.


Учасники семінару відвідали «туристичну фірму «Глобус», яка працює в дитячій організації «Берегиня» Гльмязівської ЗОШ. Придбали «гарячий тур» у країни Євросоюзу, бо в цій школі працював проект «Євроленд». Гості «побували» у Франції, відчули справжній її колорит, завдяки Валентині Семенівні Кудін, яка, неначе справжня жителька цієї країни зачарувала усіх мелодійною французькою мовою та учням 6-Б класу Гельмязівської ЗОШ. Дякуючи галантному юнакові, який по-черзі поцілував руку жінкам, присутні створили власними руками «путівку  до раю». Перед «від’їздом додому» позашкільники змогли придбати сувеніри на пам’ять,  виготовлені руками дітей.


Однією із форм виховання  громадян України є волонтерська діяльність. Лариса Володимирівна Редька познайомила із довгостроковим волонтерським проектом «Змінюємо світ разом» та основними подіями життя волонтерів району, які відбулися упродовж року. Наголосила на основній відмінності у роботі волонтерів, яка позиціонується із європейськими зразками. Волонтери Бубнівсько-Слобідського НВК креативно проілюстрували діяльність свого волонтерського загону.


Під час підсумкової евалюації, (учасники семінару на веселих  малюнках записували свої враження від  роботи) позашкільники  зазначили, що      необхідно активізувати  роботу позашкільних навчальних закладів щодо реалізації лідерських проектів та розвитку учнівського самоврядування Учасники заходу високо оцінили  роботу семінару-практикуму, висловили подяку організаторам за створення домашньої атмосфери, яка дозволила глибше проникнути у  тему семінару та висловили побажання запроваджувати мережеві заходи.

Переглядів: 1244 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz