Вівторок, 23.04.2024, 17:14
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Грудень » 20 » "Школа безпеки" штурмує Чатир-Даг
12:14
"Школа безпеки" штурмує Чатир-Даг

                                                     «Школа безпеки » штурмує Чатир-Даг

      Учні Вознесенської ЗОШ нещодавно здійснили навчально-тренувальний похід по гірському Криму. Діти, що брали участь у ньому – це члени гуртка Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», одним із основних напрямків в роботі якого є туристична підготовка. Рятувальні дії за програмою школи виконуються в основному за допомогою туристичного спорядження, важливу роль відіграє вміння орієнтуватися на місцевості за картою і компасом, визначати азимут і ходити за ним. Гірський Крим дає можливість вдосконалити ці навички і значно покращити свою спортивну форму. Тому основною метою походу були: популяризація та пропаганда здорового способу життя;  вдосконалення навичок виживання та орієнтування у гірсько-лісній місцевості; ознайомлення з особливостями пошуково-рятувальних робіт в горах; сходження на вершини Ангар-Бурун (1453 м) і Еклізі-Бурун (1527 м); дотримання вимог особистої і колективної безпеки та запобігання можливим надзвичайним ситуаціям, надання само- та взаємодопомоги у екстремальній ситуації.

Керівництво походом в район гірського хребта Чатир-Даг взяли на себе       керівник гуртка «Школа безпеки» Григорій Чухрай та його колега Володимир Миколайович Друшляк.

– Ми ставили ще і навчально-пізнавальні цілі: ознайомитися з життям печери Еміне-Баір-Хосар, яка входить у п’ятірку найкрасивіших печер світу; вивчити флору і фауну в районі подорожі; відвідати Нікітський ботанічний сад, - додав Григорій Чухрай.

                                             

        Від туристичної бази Соснова, що за селищем Перевальне, загін піднявся по крутому схилу нижнього плато Чатир-Дага на висоту 1000 метрів над рівнем моря до згаданої печери, яка вразила нас розмірами і красою. Ночували в наметах на туристичній стоянці «Шкільна поляна» біля ангарського перевалу. На другий день пішли на штурм головної вершини Чатир-Дагського хребта Еклізі-Бурун, яка у «ієрархії» кримських півторатимісячників займає почесне п’яте місце. Вона зустріла нас пронизливим холодним вітром і величним краєвидом. Було видно майже пів-Криму: Сімферополь, Алушту, море і хвилясті гори аж до самого обрію. На північному сході виділялася вершина Ангар-Бурун, на зворотньому шляху гуртківці підкорили її та помилувалися пейзажами Ангарського перевалу.

         Протягом походу юні туристи орієнтувалися в горах, знаходили джерела з водою за картою і місцевими прикметами, імітували різні надзвичайні ситуації і долали їх , тренувалися транспортувати «потерпілого» підручними засобами, облаштовували ночівлю, готували їжу на вогні, вчилися виживати. У горах діти, а це – учні шостого класу, мужньо переносили значні фізичні навантаження і незручності. Тому їм особливо приємно було у наступні два дні відпочивати у Нікітському ботанічному саду і купатися в морі.

          Учні і керівники вдячні за підтримку в організації походу директору Вознесенської ЗОШ школи Аллі Миколаївні Рідько, начальнику відділу освіти Ларисі Іванівні Глобі, директору РБДЮТ Ларисі Володимирівні Редьці та голові Черкаського обласного осередку «Школа безпеки» Юрію Борисовичу Дрововозу.

 

 

Переглядів: 732 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz