Субота, 27.04.2024, 04:56
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Семінар учителів української мови та літератури у Бубнівсько-Слобідському НВК
12:43
Семінар учителів української мови та літератури у Бубнівсько-Слобідському НВК

Семінар учителів української мови

та літератури у Бубнівсько-Слобідському НВК

 

         «Важко переоцінити роль особистості вчителя, його духовного обличчя в пробудженні розвитку творчих здібностей, нахилів, талантів учня», - ці слова великого педагога В.О.Сухомлинського стали епіграфом до семінару учителів української мови та літератури Золотоніського району, який 11 жовтня 2011 року був проведений на базі Бубнівсько-Слобідського НВК.

Тема семінару актуальна: «Створення умов для розвитку навчально-пізнавальних і професійних інтересів, нахилів, здібностей і потреб учнів у системі профільного навчання».

         Погожий день скликав до с.Бубніська Слобідка 32 педагоги із різних навчальних закладів району на зустріч, що стала радістю щирого спілкування, обміном методичними вміннями учителів-словесників, глибоким пізнанням діяльності МАН, особливого процесу підготовки учнівських наукових робіт до захисту й використання їх у навчально-виховному процесі. Про діяльність учителя і учнів в процесі роботи, про творчу співпрацю наставника і вихованців учасникам семінару натхненно розповідала учитель української мови та літератури Бубнівсько-Слобідського НВК із 35-річним стажем, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист Тютюник Антоніна Василівна.

Доповідач ілюструвала розповідь комп’ютерною презентацією про колгоспний фольклор 40-50-х років ХХ ст., в якій зібрані фотографії тих часів, записи спогадів односельців, виконання ліричних народних пісень, місцевих частівок, оповідок і легенд.

Антоніна Василівна провела цікаву екскурсію по Михайловій горі (с.Прохорівка), розповіла про тутешнє життя Михайла Максимовича і його сім’ї, представила на огляд присутніх споруди тих часів, меморіальні дошки, сосну М.В.Гоголя, дуб Т.Г.Шевченка. Учителі відвідали і могилу М.М.Максимовича, вшанували його пам’ять і поклали квіти до скорботної плити.

Дух осені, правічного лісу і паркової зони відновлювали сили, збуджували відчуття і розбурхували емоції. Чисте цілюще повітря пахло Дніпровою водою, хвоєю і мокрим листям, грибами і лікарськими травами. Здавалося, що час зупинився, а вічність мудро й великодушно спостерігає за всіма, хто приїхав сюди. Життєва суєта відступила, і в час душевної релаксації на думку учителям рідної мови спливали рядки:

У вітрі, що спішить в діброву,

У тихім плескоті ріки

Завжди незмінну й завжди нову

Я відчуваю рідну мову,

Якою дихають віки.

Своїм віршовим доробком поділилася і бібліотекар О.А. Пономаренко Вона провела поетичний  екскурс по Михайловій горі.

Також цього дня усім присутнім книгу «На крилах Дніпрової чайки» презентувала учитель І категорії Л.О.Кіт (упорядник П.Я.Федоренко).

Цікавим і пізнавальним став цей семінар для всіх учителів. Тому і лунали щирі  слова подяки усім організаторам цього просвітницько-методичного заходу: методисту РМК  Н.І. Рубан , директору Л.В.Бабенко, вчителям української мови Л.І.Фесун, Л.П.Орленко, А.В.Тютюник, Л.І.Кіт.

        

Переглядів: 1069 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz