Четвер, 28.03.2024, 22:41
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Попередній захист наукових робіт учнів – членів Малої академії наук
10:10
Попередній захист наукових робіт учнів – членів Малої академії наук

19 грудня у Кропивнянській спеціалізованій школі відбувся попередній захист наукових робіт учнів – членів Малої академії наук. Хоча осередок районного відділення МАН у Кропивні діє вже давно, проте подібний захід проводиться лише другий рік поспіль. Якщо попереднього року учителі і учні школи влаштовували строгий але доброзичливий іспит чотирьом юним пошукачам, то цьогоріч свій науковий доробок перед «домашньою» аудиторією відстоювали дев’ять осіб. Представлено було роботи Яни Савченко («Історія Кропивнянської школи»), Оксани Брикун («Розвиток координаційних здібностей у дітей віком 12-14 років»), Дмитра Шпундри («Дослідження та оцінка енергоефективності житлово-комунального сектору в опалювальний період»), Марії Олексієнко («Проблема жіночої емансипації у творчості Ш.Бронте та Марко Вовчок»), Валентина Джулая («Етнічні витоки козацтва»), Ольги Шаповал («Микола Терещенко – поет і перекладач»), Юлії Мірошникової («Астрологія як феномен культури»), Катерини Бережної («Гендерна політика в Україні») та Олексія Васильченка («Розробка комп'ютерної системи для автоматизації досліджень в курсі лабораторних робіт з молекулярної фізики»).

На урочистому відкритті заходу виступила директор Кропивнянської СШ Валентина Хилько, яка наголосила, що школа працює над поліпшенням якості освіти, подякувала учителям, які керували учнівськими науковими проектами: Олексію Сальнікову, Ользі Савісько, Тетяні Собко, Олександру Нагаєвському та Богдані Василенко, налаштувала присутніх на толерантний і змістовний діалог. Майбутнім науковцям необхідно було презентувати свою наукову роботу перед учнівським і учительським колективами і відповісти на непрості та часом гострі запитання присутніх, які у такий спосіб з’ясовували наскільки пошукач розібрався у суті проблеми, яку досліджує, чи самостійно працював над нею і чи володіє необхідним науково-понятійним апаратом.  

Несподіванкою для всіх присутніх став візит на шкільний захід голови Золотоніської районної ради Миколи Собченка, який прибув привітати зі святом святого Миколая вихованців Кропивнянського дитячого будинку. Разом із сільським головою Кропивни Олександром Пузєєвим вони уважно вислухали більшість юних науковців і навіть включилися у процес захисту наукових робіт. Після закінчення наукової дискусії голова районної ради попросив слова.

Микола Собченко сказав, що з великим задоволенням зустрічається з учнями, які не просто здобувають певну суму знань, а й прагнуть досягти вершин у навчанні, відмітив здобутки Кропивнянської школи. Він закликав учнів берегти і примножувати славні традиції школи, подякував вчителям за плідну працю на освітянській ниві, відданість професії, громадянську позицію. Голова районної ради підкреслив, що влада робить все можливе, щоб учнівська молодь Золотоніщини здобувала якісну освіту і могла якнайповніше реалізувати себе у дорослому житті. Відзначив, що освіта, орієнтована на розкриття у кожній дитині неповторної особистості, завжди буде заохочуватися і підтримуватися як батьками так і громадськістю та владою. Побажав юним науковцям Кропивнянської школи успішно пройти наступні етапи конкурсу-захисту на районнному і обласному рівні.

Категорія: Мои новости | Переглядів: 621 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz