Субота, 27.04.2024, 03:33
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Грудень » 25 » Гартувалося юне козацтво на Золотоніщині
02:49
Гартувалося юне козацтво на Золотоніщині

Гартувалося юне козацтво на Золотоніщині

Нещодавно в Золотоніському районі відбулися спортивно-патріотичні ігри шкільних юнацьких команд «Козацький гарт». Подія варта уваги, оскільки набуває дедалі більшої популярності серед учнівства Золотоніщини. Якщо кілька років тому кількість команд-учасниць обмежувалася десятком, максимум – прибувало на козацькі старти тринадцять збірних, то цього разу у боротьбу вже вступив двадцять один гурт джурів.

Щоб спонукати юнацтво тримати себе у гарній фізичній формі, а разом з тим зростати у патріотичному настрої, вивчати історію свого роду і народу, організатори заходу змінили один з критеріїв оцінювання. Раніше представлення команди було радше розважальним моментом і не впливало на підсумкову суму балів. Тепер візитівку внесли до основних етапів випробувань і її результати почали зараховувати до загальнокомандного заліку.

         Найкраще презентували cебе господарі «Козацького гарту» – юнаки Дмитрівського НВК. Лідерами у гирьовому спорті стали В’ячеслав Денисенко із Вознесенської ЗОШ (у вазі до 70кг) та Руслан Фіндюк із Гельмязівської (понад 70кг). Найсильнішою стала пара армрестлінгістів (за ваговими категоріями – до і більше 70кг) – Євгеній Гетьман із Гладківщинського НВК та Гарік Погасян із Чапаєвської ЗОШ.

Інтригуючу боротьбу у перетягуванні каната виграли старшокласники Гельмязівської ЗОШ. У трійку найзагартованіших тріумфаторів увійшли команди Дмитрівського НВК, Гельмязівської та Кропивнянської шкіл. Переможці та призери козацького турніру одержали в нагороду спортінвентар від ініціатора змагань – відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації.

Положення про «Козацький гарт» передбачає, що кожні наступні зустрічі проводяться на території команди-чемпіона. Дмитрівчани, які найкраще зарекомендували себе торік, були дуже гостинними господарями. Дирекція НВК забезпечила ідеальні умови для спортивно-козацьких випробувань старшокласників.  Спеціально до цього заходу було виготовлено стіл для армрестлінгу. Дуже завзято змагалися канатоборці і основне перетягувальне знаряддя, яке багато років служило шкільним фізкультурникам, не витримало. Розірваний канат дмитрівчани оперативно замінили на новий.

Усіх гартівців господарі пригостили смачною козацькою кашею (добрячий казан довелося варити для майже двохсотенного гурту!) Оскільки юнаки Дмитрівського НВК знову стали переможцями, то честь приймати шкільне козацьке братство збережеться за ними і в наступному році.

                                     

Переглядів: 838 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz