П`ятниця, 19.04.2024, 07:55
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Грудень » 3 » 5 грудня—Міжнародний день волонтера!
14:08
5 грудня—Міжнародний день волонтера!

5 грудня—Міжнародний день волонтера!

Міжнародний день волонтера для економічного та соціального розвитку було проголошено на Генеральній асамблеї ООН в резолюції 17 грудня 1985 року. З того часу уряди, система ООН та громадські організації приєдналися як волонтери з усього світу до святкування дати 5-го грудня.

Під час Міжнародного дня волонтера по всьому світу успішно проводяться мітинги, паради, громадські волонтерські проекти, екологічна освіта, кампанії безкоштовної медичної  та адвокатської допомоги.

То ж, якщо ти активний громадянин, волонтер – для тебе є  прекрасна можливість висловити свою громадянську позицію, долучившись до заходів, які проводитимуться у твоєму навчальному закладі та населеному пункті


За останні 5 років  слово «волонтер» активно ввійшло в наше життя. Проте воно  для шкільної, студентської молоді, навіть для людей старшого покоління, нажаль, все ще залишається абстрактним поняттям.

Волонтeр (англ. volunteer) у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник.

 Йому відповідають поняття: добровільна робота, суспільно-корисна діяльність, добровільна громадська активність.

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими й французькими військами.

Потім цю естафету підхопила Індія, проводячи свій перший табір у 1943 році. У 1987 р. в світі налічувалося 80 мільйонів волонтерів, у 1995 - більше 93 мільйонів, 1998 - більше 109 мільйонів.

В Україні волонтерами опікуються Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, організовуючи школи волонтерів та залучаючи їх до соціальної роботи. Волонтерів залучає до роботи також широкий спектр громадських організацій. Серед них і наша СДЮОЗ "Дивосвіт”.

У Спілці є справи для всіх і кожного. "Віднайти в собі людину завдяки почуттям співпереживання,  милосердя, взаємодопомоги”-   пропонує Центр діяльності волонтерів психологічної служби, який створений  у 2011 році і обєднав навколо ідеї виховання через служіння,  тобто через практичну діяльність,  допомагаючи тому, хто цього потребує.

    Значення слова «служити» у східній культурі означає «жити разом». Наші волонтери вчаться  щиро допомагати членам своєї родини,  брати участь у благодійних проектах та заходах, у яких  діти  вчаться розуміти, поважати, співчувати і любити тих, хто відрізняється від них у їх школі, громаді чи у світі.

Дорогий друже! Наш часопис допоможе  тобі знайти тих, хто готовий працювати для поліпшення ситуації як у твоєму навчальному закладі, селі, так і на просторах усієї країни, знайти інформацію про  наші проекти, стати волонтером, добротворцем.

 

Хвиля волонтерських справ на Золотоніщині


  НЕЗВИЧАЙНИЙ ПАРКАН у Гельмязівських волонтерів

В рамках обласного проекту

"Правовий десант” волонтери психологічної служби Гельмязівської ЗОШ 20 листопада провели акцію "Маємо право на власну думку”. Під час якої діти зображували на паркані, який знаходиться у центрі села,яскраві тематичні малюнки  на теми :”Скажемо "Ні!”шкідливим звичкам”, " Єднаймося проти СНІДу”. "Дитинство без насилля”. Волонтери  хотіли донести до усіх жителів села  проблеми, які турбують наше суспільство і безпосередньо  дітей  та шляхи їх  подолання . Результат був : діти з захопленням виконували роботу, а серед перехожих не було жодного байдужого !

 

Літо з волонтерами у Чапаєвці !


На  світлинах  відпочинок у Чапаєвській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Цього літа у таборі була незвичайна форма організації табірного життя. А саме  : загін волонтерів психологічної служби  Чапаєвської ЗОШ

« Водограй»  , під керівництвом досвідченого соціального педагога  Дудник Людмили Андріївни , залюбки працювали з малечею. Вони внесли цікавинки у відзначення Дня  захисту дітей, проводили захоплюючі конкурси, змагання. Табірна дітвора вже знає, коли  на шкільному подвір*ї  з*являються  старшокласники у синіх кашкетиках  та галстуках , значить їх ждуть веселощі та чудовий день у таборі. А ще на рахунку Чапаєвських волонтерів десятки захоплюючих ,корисних справ : вулична акція " Знаємо та реалізуємо свої права”, інформаційно- просвітницька акція "Ти на землі людина!” А психологічний театр Чапаєвської ЗОШ  "Аспект” є кращим у районі ,бо виборов І місце у  районному фестивалі . Нікого не залишають байдужими благодійні акції .Молодці,волонтери!

 

Волонтерські справи Пальмірських добротворців


З 2006 року в Україні благодійний фонд проводить акцію «Серце до Серця», метою якої є збір коштів для закупівлі обладнання для дитячих медичних закладів держави. . Активну участь у благодійній справі прийняли волонтери Пальмірської ЗОШ I-III ступенів начолі з  соціальним педагогом Курятником Валерієм Олексійовичем.  Відповідальним за волонтерську акцію був Манжара Владислав Сергійович – волонтер восьмикласник. 25 волонтерів поділилися на 5 груп, кожна з яких відповідала за певну ділянку - селище Пальмірського цукрового заводу, Каневщину, Новоселицю. Кошти збиралися у спеціальні запломбовані скриньки, які після закінчення акції були відвезені до міста Золотоноші. Всього у жителів нашого мікрорайону було зібрано 1076 гривень. За участь в акції ми подарували всім  символічні червоні сердечка.

Сподіваємось, що у наступному році ми зможемо зібрати більше коштів, що ніхто не залишиться осторонь і допоможе дітям, які цього потребують. Адже кожна людина може виділити суму, яка нічого не змінить у її житті, але значно покращить здоров’я хворої дитини.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо змінити світ на краще!

Івченко Анна, Титаренко Ольга – волонтери Пальмірської ЗОШ I-III

Лідерська ініціатива Домантівських волонтерів до Дня людей з обмеженими можливостями 

«Полотно добра»

Кожна школа – це велика дружна родина. Якою вона буде завтра, через місяць, через рік залежить від кожного з нас. Усі разом ми ділимо радощі і невдачі. Подивись навколо. Можливо, хтось потребує твоєї допомоги. Простягни йому руку підтримки.

Напередодні Дня людей з обмеженими можливостями наша команда волонтерів  виступила ініціатором районної акції «Полотно добра». Участь у цій акції взяли 35 шкіл району.  Кожна школа готувала свої  шматочки полотна, які потім волонтерами нашої школи були об’єднані в єдине полотно. На районному фестивалі «Крок назустріч» . До полотна змогли долучитися працівники районного відділу освіти  та служби у справах неповнолітніх.

Ми вірим, що все

 переможе добро,

І чуйними стануть всі люди,

Нехай не закінчиться це

полотно,

А буде, і буде, і буде…


 

Волонтерський загін «Поклик» в дії

Приємно, коли дома хтось чекає. Коли  ти потрібен людям, які тебе оточують. Коли є кому подивитися в очі, поділитися наболілим і радістю. Та добре, коли в тебе є велика сімя! А, що робити, коли дома тебе чекають пусті кімнати, самотність та дворовий пес?  І тут з’являємося ми! Волонтерський загін «Поклик» , Піщанської ЗОШ Золотоніського району. Ми завжди раді вислухати, підтримати. Як приємно відчувати, що ми потрібні цим людям, що нас чекають і раді нас бачити  в будь-яку хвилину.

    Не розуміємо, чому дорослі забувають просто набрати номер і сказати: «Здрастуй, мамо! Як твої справи?» Адже це все, чого вони так чекають. Дорослі схаменіться! Старість чекає кожного з нас! Життя не вічне!

   

Марафон добра у Бубнівсько-Слобідському НВК


Волонтери Бубнівсько-Слобідського НВК  працюють  над волонтерським проектом «Марафон добра». Діти спілкуються  з людьми, які обмежені в своїх можливостях, зокрема з молодою жінкою Коваленко Тетяною Іванівною. Перукар, консультант, людина, яка прикута до інвалідного візка,але сильна духом, займає активну життєву позицію, гідна уваги та поваги.

   У ході роботи проекту, діти співпрацюють із волонтерами Корпусу  Миру,  вивчаючи  закони  волонтерства.У  своїй роботі впроваджують інноваційні форми  роботи – флешмоби  та велоквести. Навесні було проведено екологічний велоквест у рамках проекту «Моя вулиця». Діти  дізнавалися про минуле, сьогодення і майбутнє своєї вулиці, її  жителів, які мають  трудові і бойові подвиги.  По підсумках проекту відбулася презентація – захист  свого рідного куточка.  Нещодавно відбувся волонтерський велоквест. Юні волонтери вкинули у скриньки бубслобідчан листівки із повідомленнями  про роботу загону.

 

Переглядів: 3908 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz