Четвер, 28.03.2024, 19:11
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Квітень » 24 » Туристи з Гельмязова – не підвели
14:05
Туристи з Гельмязова – не підвели

Вже другий десяток років при Золотоніському РБДЮТ функціонує туристичний клуб «Едельвейс» під керівництвом Плисак Ніни Миколаївни. Вже стало традицією щороку приймати участь в обласних змаганнях з пішохідного  туризму за програмою обласних комплексних заходів серед школярів. Ось і цього року наша команда готувалася серйозно і відповідально, адже ми захищаєм честь  всього Золотоніського району.

Змагання проходили 20.04 в м. Черкаси. Щоб вчасно попасти на відкриття, діти виїхали з дому о 6 годині ранку взявши з собою все необхідне туристське спорядження. Склад команди – 8осіб:

-         Романенко Максим (капітан команди)

-         Пазиненко Ярослав

-         Воропай Вадим

-         Ільченко Віталій

-         Попович Ольга

-         Коструб Юлія

-         Літвінов Євген (запасний учасник команди)

-         Лісовий Назар (запасний учасник команди)

Всі учні-старшокласники Гельмязівської школи.

Після проходження мандатної комісії та жеребкування був показ дистанції. Заявлених команд – 13. Змагання були складні – ІІ клас дистанції за складністю, 8 етапів - з них 3 самонаведення ( це означає що команда повинна обладнати етап, переправитись, і за собою зняти обладнання). Члени команди в рюкзаках на собі несли 100м. мотузки. Заданий час проходження  дистанції – 40 хвилин, а заданий час групи етапів  1-4 – 15хв. Учасники рухалися в зв’язках попарно і виконували різне завдання. Якщо команда вклалася в І контрольний час, рухається далі, а якщо ні, то  продовжує рух за спрощеним варіантом – в’яже туристські вузли. Наша команда пройшла до кінця, вклавшись в два контрольні часи. Збиті коліна та пальці рук, пересохше горло та розчервонілі щоки варті того, щоб бути призерами, але ми не дотягли  до призового  3 місця  всього 10 секунд  і зайняли почесне 4 місце в загальному списку команд.

 Велике спасибі учасникам команди – адже це колосальний труд, в команді потрібно працювати злагоджено, швидко,  кожен виконував свою роботу, від помилки одного залежала «доля» всіх.

Ми собі пообіцяли, що на наступний рік обов’язково будемо призерами обласних змагань з ТПТ, адже ми хороші туристи і того варті.

 

 

Н. М. Плисак – керівник туристського клубу «Едельвейс» РБДЮТ.
Переглядів: 988 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz