Четвер, 18.04.2024, 14:26
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 26 » Таланту багато не буває
11:46
Таланту багато не буває
Важко переоцінити заслуги талановитого педагога, який відкриває перед дитиною двері в світ знань, впливає на формування її людських якостей. Адже недаремно говорять, що Вчитель – професія від Бога, а все інше пішло від нього. А як оцінити вчителя, який впродовж 45 років віддавав частинку своєї душі і багатогранного таланту чапаєвським дітям! Тренер, наставник, вчитель, а ще музикант, художник, талановитий поет. Людина, яку поважають і старі, і малі в Чапаєвці, якій шлють слова подяки випускники з усіх куточків України, яка зробила величезний внесок у розвиток рідного села – всі ці слова про Бориса Давидовича Артеменка. 

Він розпочав свою трудову діяльність у 1957 році помічником машиніста на залізниці. З 1965 року – на педагогічній роботі. Спочатку – вчителем Деньгівської 8-річної школи. З 1971 року –вчителем фізкультури Чапаєвської школи ім. Г. П. Берези.

З 1990 по 2010 рік підготовлені ним збірні команди з волейболу були незмінними учасниками фіналів обласної спартакіади школярів: чотири рази вони ставали переможцями, десять разів – призерами змагань. У 1998 році команда Чапаєвської школи представляла Черкаську область на Всеукраїнській спартакіаді школярів, і це є особливою гордістю Бориса Давидовича. Він згадує: „Нашу волейбольну команду юнаків як переможця обласних змагань серед сільських і міських школярів делегують у м. Полтаву на першість України… 

Коли в Полтавському спортивному центрі Олімпійського резерву я прочитав афішу-інформацію, в мене дихання перехопило: збірні Києва, Харкова, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Житомира. Збірна Києва тільки-но повернулася з тренувальних зборів, що проходили у Болгарії, одесити – з Росії, а тут – звичайна сільська школа. Та змагалися ми достойно, мало не перемогли вінничан, кіровоградців, та їх досвід виявився вагомішим. Привезли ми додому кубок „За волю до перемоги”. За роки роботи Борис Давидович підготував 3 майстрів спорту, 5 кандидатів у майстри спорту, понад 30 першорозрядників. 17 його вихованців стали вчителями фізичної культури. Борис Давидович – талановитий художник. Десятки його робіт прикрашають стіни рідної школи, офіси підприємств, з якими він співпрацює, та й просто оселі його учнів і колег. Величезний і неоцінимий внесок Бориса Давидовича в розвиток культури та спорту рідного села. Довгий час, за сумісництвом, працював спортінструктором села Чапаєвка та Черкаського управління меліоративних систем. Його як тренера збірних команд футболу, а особливо волейболу, знають далеко за межами рідної Чапаєвки. Вдень навчав діток фізкультури, музики й малювання, а ввечері проводив як акомпаніатор репетицію сільського хору. Не за плату, а тому, що дуже любив музику, рідне село. Для душі й вірші писав, та й досі пише. Деякі поклав на музику, і їх співав хор. Багато тих віршів у Бориса Давидовича, не одну книжку видати можна.

Є люди, про яких говорять, що «старість його вдома не застане». Це не про Бориса Давидовича, бо надто любить свій дім і надовго його не полишає. Нині разом з дружиною Ганною Захарівною допомагають донькам Аллі та Любові виховувати чотирьох онуків: Олю, Аліну, Олега та Діанку. А оскільки Діанка проживає разом з дідусем, то він навчає її всіх таємниць свого багатогранного таланту: малювати, грати на музичних інструментах, писати музику, вірші, а ще – любити свою родину, свій рідний край так, як його любить і прославляє у віршах її дідусь.

Переглядів: 636 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz