Субота, 20.04.2024, 02:32
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 26 » Методична вітальня вчителів української мови та літератури
11:18
Методична вітальня вчителів української мови та літератури

До районної методичної вітальні, згідно з планом роботи методичного кабінету, завітали вчителі вищої кваліфікаційної категорії, старші вчителі, вчителі-методисти української мови та літератури. Завідувач РМК А.Ю. Логінов у своєму виступі зазначив:

-         Перед учителем загальноосвітньої школи поставлено надзвичайно важливе завдання – сформувати комунікативні вміння і навички особистості школяра, виробити в нього мовні компетенції, що сприятимуть у майбутньому реалізації як загально світоглядних, так і професійних інтенцій громадянина. У процесі вирішення цього завдання значного поширення набувають різні види і форми освіти. Особливий інтерес викликає інтерактивне навчання, яке будується з урахуванням психології людських взаємовідносин. Учителі району поділилися досвідом організації інтерактивного навчання, використання рольових ігор, цікавими формами і прийомами роботи, які сприяють формуванню навичок і вмінь, створенню атмосфери співдружності, взаємодії.


З цікавими творчими доробками виступили Кучеренко В.В., учитель української мови та літератури Гельмязівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – «Метод проектів у навчально-виховному процесі», Фатіф С.М., учитель Дмитрівського НВК – «Використання ігрових форм і методів у позакласній роботі з української мови та літератури», учитель Броварківського НВК Козак Л.В. розкрила тему самоосвіти «Активізація пізнавальної діяльності на уроках української мови та літератури», учитель Новодмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шпак О.О. поділилася досвідом використання краєзнавчого матеріалу на уроках рідної мови та літератури.


Цікавими були виступи учителя Піщанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Василенко В.І. з проблеми «Використання самостійно складених казок на мовному матеріалі у середніх класах», учителя Зорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепель В.В. про ігрову діяльність та мовно-літературні знання, вчителя Драбівецького НВК Косминіної П.В. про особливості викладання української мови у школі сприяння здоров’ю, учителя Гладківщинського НВК Ільченко Г.П. - з «Розвитку творчих здібностей учнів на уроках рідно мови», учителя Домантівського НВК Бебко В.М. – з «Нестандартні, інтегровані уроки української літератури», учителя Кропивнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Собко Т.О. з - «Розвитку творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури», учителя Крупського НВК Безкровної Л.М. - з використання тренінгових технологій на уроках української словесності, учителя Скориківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Нестеровська К.І. - з «Активізації навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроках», учителя Бубнівско-Слобідського НВК Тютюнник А.В. - з «Використання результатів дослідницької роботи учнівської молоді на уроках в середній школі».


Отже, використання такої форми роботи як методична вітальня прияє реалізації творчих можливостей вчителів, формує уміння співпрацювати і здобувати знання шляхом колективної діяльності і вивчення досвіду своїх колег.
Переглядів: 687 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz