Субота, 20.04.2024, 16:18
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Січень » 17 » Фінал районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2013» пройшов у Чапаєвці
14:16
Фінал районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2013» пройшов у Чапаєвці

За його підсумками - найкращі педагоги Золотоніщини проживають у Вознесенському, Домантовому, Дмитрівці та Богуславці.

«Учитель готується до хорошого уроку все життя»

Василь Сухомлинський


16 листопада у Чапаєвській школі фінішував районний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013». У ньому взяли участь  вісім учителів у чотирьох номінаціях – «Інформатика», «Фізика», «Російська мова» та «Музичне мистецтво». Цього року за звання найкращого «творця дитячих душ» у районі боролися Володимир Лобанов з Вознесенської та Олексій Сальніков з Кропивнянської шкіл, Валентина Логін з Домантівського, Руслана Світко та Тетяна Романенко з Богданівського, Наталія Мартинюк з Дмитрівського навчально-виховних комплексів, Людмила Сухова з Новодмитрівської школи та Галина Шестопал з Богуславецького НВК.

У перший день змагань конкурсанти мали підготувати матеріали опису свого досвіду роботи. Потім відповідали на тестові запитання з педагогіки та психології. На другий день жеребкуванням обирали клас (з 4 по 11), де проводили відкриті уроки. Використовуючи мультимедійні та інформаційно-комунікативні технології педагоги демонстрували професійні грані власної особистості у конкурсі «Мій предмет найкращий».

У підсумку суддівська комісія у складі завідувача районного методичного кабінету відділу освіти Андрія Логінова, методиста райметодкабінету Валентини Щепак, Віктора Олексієнка, директора Чапаєвської школи Миколи Саєнка, учительки Скориківської школи Лариси Коломієць на чолі з начальником районного відділу освіти Ларисою Глобою винесла свій вердикт.

У номінації «Інформатика» перше місце виборов колоритний Володимир Лобанов. У номінації «Фізика» найвищу сходинку зайняла креативна Валентина Логін. Статус «Російської мови» цього року найкраще захистила досвідчена учителька з Дмитрівки Наталія Мартинюк. У категорії «Музичне мистецтво» право взяти участь в обласному етапі виборола голосиста  Галина Шестопал. Приз глядацьких симпатій повіз додому унікально талановитий педагог Олексій Сальніков.

 Всеукраїнський конкурс проводиться в три тури. Перший – на районному рівні, другий - обласний і заключний у квітні 2013 року у містах: Красноград Харківської області – "Інформатика", Кривий Ріг Дніпропетровської області – "Фізика", Житомир – "Іноземна мова" (французька), Луцьк  – "Музичне мистецтво", Мелітополь Запорізької області – "Російська мова".

Всеукраїнський конкурс "Учитель року" як професійне змагання кращих педагогів України започаткований 29 червня 1995 року. Основними  його завданнями є піднесення ролі педагога в суспільстві та підвищення престижу вчительської професії.

На честь п'ятнадцятиріччя Всеукраїнського конкурсу "Учитель року" видана перша збірка нарисів про подальші творчі успіхи педагогів-переможців, яким присвоєно звання Заслужених вчителів України.

Організатори дякують за надане приміщення, привітну атмосферу й гостинність директору Чапаєвської школи Миколі Саєнку та педагогічному колективу навчального закладу. Особливу подяку висловлю куратору проекту Валентині Щепак та начальнику районного відділу освіти Ларисі Глобі.

Думки учителів-переможців

Наталія Мартинюк, учителька російської мови Дмитрівського НВК:

 - Найбільше запам’ятався мій перший урок російської літератури у дев’ятому класі. Десь на його середині я спіймала себе на думці, що лише тепер від мене залежатимуть знання і вміння учнів, і що тепер нікому буде «доганяти» втрачене мною.

Володимир Лобанов, учитель інформатики Вознесенської ЗОШ:

 - Оскільки є вихідцем з педагогічної сім’ї, а загальний педагогічний стаж нашої династії Берез-Лобанових сягає більше 150 років, звичайно ж, я став учителем. Мистецтво вчителя полягає у підбиранні таких методів і форм роботи з учнями, які дозволять достукатись до їх сердець, зробити навчання цікавим і бажаним.
Категорія: Мои новости | Переглядів: 959 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz