П`ятниця, 29.03.2024, 16:53
Увага змінилась адреса електронної скриньки osvita_zol_rayon@ukr.net
      Відділ освіти Золотоніської РДА          
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Жовтень » 3 » АКТИВІЗУЄМО СПІВПРАЦЮ
10:03
АКТИВІЗУЄМО СПІВПРАЦЮ

Освітяни Золотоніщини налаштовані на активізацію співпраці з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН молодь спорту України та Національним авіаційним університетом. Про це засвідчив виїзний семінар керівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів району з проблеми «Екологічна спрямованість освіти сільського регіону».

        Золотоніську делегацію очолили Лариса глоба – начальник районного відділу освіти;. Андрій Логінов – завідувач районного методичного кабінету, Павліна Удовенко , Валентина Щепак – методисти районного методичного кабінету, Лариса Редька – директор районного будинку дитячої та юнацької творчості.

        Програмою семінару у перший день було передбачено презентацію «Організація екологічної освіти у Золотоніському районі», ознайомлення з системою роботи Національного еколого-натуралістичного центру (НЕНЦ).

        Основними темами круглого столу за участю доктора педагогічних наук, директора НЕНЦ Володимира Вербицького стали: «Формування практичного інтелекту учнів в умовах позашкільного еколого-натуралістичного закладу», «організація навчально-дослідницької та підприємницької діяльності учнівської молоді», «Дослідницька робота в учнівських лісництвах та садівництві». Учасники наголошували на участі у спільних проектах, конкурсах, заходах. Вдалося налагодити діалог, домовитися про підписання угоди про співпрацю, створити до жовтня спільний проект, кураторами якого стануть директор НЕНЦ (м. Київ) Володимир Вербицький та кандидат педагогічних наук, директор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна.

        У другий день семінару відбулася зустріч з народним депутатом України, головою комісії з питань освіти і науки Максимом Гергійовичем Луцьким.

        Освітяни району не лише обговорювали проблеми, але й пропонували конкретні рішення – зокрема, про закріплення штатів навчально-виховних комплексів, забезпечення підручниками учнів та вчителів; врахування державних, обласних, районних нагород (грамот, подяк) у підвищенні заробітної плати тощо.

        Приємною несподіванкою була зустріч у Національному авіаційному інституті із земляком, випускником Гельмязівської загальноосвітньої школи, а нині ректором цього відомого закладу Куликом Миколою Сергійовичем. На його думку, важливим є те, що зараз разом учителі й науковці визначили ряд підходів до зміцнення та розширення співпраці. Прославлений вуз проводить підготовку за напрямками «архітектура», «аеронавігація», «психологія», «екологія», «комп’ютерні науки»,»журналістика» та інші. Якщо ми заключимо угоду, то більшість талановитих та обдарованих дітей Златокраю стануть студентами, що слугуватиме успіху освітніх галузей району. Над цікавими ініціативами, запропонованими під час виїзного семінару, вже сьогодні працюють методисти та педагоги. Безумовно, вони нададуть новий імпульс у співпраці закладів району із науковцями, у покращенні роботи із обдарованою учнівською молоддю, у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

        Учасники виїзного семінару керівників загальноосвітніх закладів району висловлюють щиру подяку за підтримку та організацію чудової культурної програми (екскурсій до НСК «Олімпійський», Пінчук АРТ Центру, Київського академічного театру оперети) кандидату в депутати до Верховної Ради України по виборчому округу № 197 Віктору Петровичу Коржу.
Переглядів: 739 | Додав: osvita_zol_rayon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
www.mon.gov.ua
www.pedpresa.com
Погода
Погода
Корзина
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Пошук
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz